Защо е полезно да използваме хидравлични повдигачи Sunstream за съхранение на лодки и яхти на вода?

24/01/2022

Защо е полезно да използваме хидравлични повдигачи Sunstream за съхранение на лодки и яхти на вода?

Общоприето е схващането, че лодките принадлежат към водата, но реално не е точно така. Нека обясним накратко защо.

Лодките са предназначени за вода, така е без съмнение. Те са създадени да осигурят най-доброто преживяване на вода – забавления от най-различен характер, хоби занимания, спорт или релакс. Но всъщност съхраняването им във вода през цялата година 24/7 може да им причини определени щети и да понижи потребителската им и пазарната им стойност. Този начин на съхранение изисква повече усилия и поддръжка, както и занимания и грижи за собственика в дългосрочен план, а едновременно с това и по-малко време, прекарано в удоволствия на лодката.

Ето тук идва и мястото на хидравличните повдигачи за съхранение на лодки и яхти на вода /от англ. ез. – boat lifts/. Идеята и принципът им на действие е изключително лесен – съоръжението повдига лодката над водата и по този начин тя остава суха, докато тя не се използва, а когато решите отново да се качите на нея и да търсите нови удоволствия във водата, чрез команда, подадена от дистанционно управление, в рамките на няколко секунди устройство спуска плавателния съд и го привежда в готовност за плаване. По този начин повдигачите защитават Вашата лодка или яхта, като едновременно с това спомагат да се запази високата им стойност.

По-долу очертаваме две от основните причини, поради които препоръчваме използването на хидравлични повдигачи Sunstream за съхранение на лодки и яхти:

Запазване на качеството на плавателния съд:

Независимо от материалът, от който е изработена вашата лодка – фибростъкло, алуминий или пластмаса, повдигачите на Sunstream предотвратяват образуването на всякакви натрупвания по корпуса. Много материали като алуминия например, могат много лесно да се оцветят. Фибростъклото и гладките повърхности по корпусите имат микропори, което означава, че лесно образуват натрупвания и се оцветяват нежелано бързо. Решението е използването на хидравлични повдигачи Sunstream за съхранение на лодки и яхти. Предимствата са безспорно много, като едно от основните е именно:

Безопасност за плавателния съд:

Когато лодката е вързана за кея, тя е поставена в уязвимо положение за външни и вътрешни повреди. Силни дъждовни бури, ветрове, повишаване на нивото на водата са реалност, с която всеки собственик трябва да се съобразява и след това и да се погрижи – да изкараш водата не винаги се оказва лесна работа, дори и да работи помпата за вода на борда, но често явление са и повредите по корпуса на лодката, настъпили в последствие на буря или силен вятър. Всеки един плавателен съд е инвестиция, а използването на хидравлични повдигачи Sunstream за съхранение на лодки и яхти осигурява защита за нея. От безопасно съхранение до предотвратяване на повреди, така ще имате възможността да поддържате лодката си в по-добро състояние за значително дълъг период от време. Тентата, която се предлага към тях от своя страна предпазва от замърсяване директно в кокпита, като например замърсявания от птичи курешки, поражения от слънцето, валежи, инвазия на насекоми, както и от UV-лъчите.

Ние предлагаме широка гама от решения за съхранение на вода от джетове до големи яхти, фиксирани към дъното или свободно плаващи и с удоволствие ще Ви помогнем да направите най-добрия избор. Не трябва да забравяме, че за да направите избор, предварително е необходимо да се съобрази капацитета на повдигача спрямо най-важният фактор – размерът и общото тегло на плавателния съд. В общото тегло влизат не само теглото на Вашата лодка и двигателя, но и всички други допълнителни неща на борда – максимум товароносимост и капацитет от пътници, гориво, вода, акумулатори, аксесоари за водни спортове и други.

За повече информация, моля свържете се с нас, оторизирани дилъри на Sunstream, САЩ, а ние с удоволствие ще Ви консултираме.

Нагоре